YURTKUR görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı

SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek aday, 12-19 Kasım 2012 tarihleri arasında sınav ücreti olarak 200 (ikiyüz) TL KDV dâhil, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Aday, sınav ücretini belirtilen bankalardan birine yatırdıktan sonra sınav başvurusunu 12-19 Kasım 2012 tarihlerinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar MEB'in resmî internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

SINAV YERİ

Görevde Yükselme Sınavı İzmir'de yapılacaktır.

SINAV tarihi, günü ve saati

Sınav 02 Aralık 2012 pazar günü, saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

-I Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli(dört seçenekli)A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. -I- Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

- Aday, "Sınav Giriş Belgesi"ni, 26 Kasım 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabilecektir.

-- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi, kurum kimlik kartı, özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Kurum kimlik kartı ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarı 04 Aralık 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.kyk.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

* Aday sınav sonuç bilgisi 21 Aralık 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.kyk.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK OZURLU ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde adayın bağlı bulunduğu YURTKUR'a teslim etmek, aday tarafından elektronik başvuru ekranından "özür durumu" ve "almak istediği hizmet" ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV KONULARI

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 100 (yüz) sorunun %40'ı ( 40 soru) aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

A. TC Anayasası (I. Genel Esaslar, II. Temel Hak ve Ödevler, III. Devletin Temel Organları),

B. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik

C. Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat

D. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu İle İlgili Mevzuat

E. Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar

F. Halkla İlişkiler

G. Etik Davranış İlkeleri

Görevde Yükselme Sınavında sorulacak "Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği" ile ilgili idari işler ve muhasebe şefliği konularına ait soruların %60'ı (60 soru) YURTKUR tarafından hazırlanacaktır.

GRUP NUGRUP ADI ve SAYISI

1İdari İşler Şefliği

2Muhasebe Şefliği

Görevde Yükselme Sınavı grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

-I- Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

-I- Sınava giren aday için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

-I- Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

-I- Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

-I- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

-I- Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in "14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi " Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır." hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı için : "Alo 147"

Görevde yükselme sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar; Milli Eğitim Bakanlığı ve YURTKUR' un http://www.meb.gov.tr ve http://www.kyk.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

-I- Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.kyk.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde YURTKUR'a yapabileceklerdir.

-I- Görevde Yükselme Sınavında sorulacak "Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği" ile ilgili idari işler ve muhasebe şefliği konularına ait (%60'lık dilim) 120 sorunun tamamına ilişkin itirazları YURTKUR inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara

YURTKUR tarafından bildirilecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) günü içerisinde YURTKUR'a yapılacaktır.

-I- Adaylar, itiraz başvurularını YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı"

aracılığı ile 10 (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

-I- İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara YURTKUR tarafından bildirilecektir.

-I- Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

-I- Başvurusu /sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, aday/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber